SAMSUN / SALIPAZARI - Salıpazarı Halk Eğitimi Merkezi

Şbt

Salıpazarı Engelliler Derneği üyeleri Halk Eğitim Merkezi müdürü Hayati ÖZTÜRK'e ziyarette bulunup yeni görevinde başarıllar dilediler. Kendilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Çakmak ve Halk Eğitim Merkezi müdürümüz Hayati Öztürk ile birlikte kurslarımızı ziyaret etmiş denetimlerini yapmışlardır.

Şbt

Salıpazarı Gençlik Merkezi öğrencisi Türkiye Boks Şampiyonasında 3. olmuştur. Öğrencimizi ve ailesini tebrik ederiz. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Savaş Halk Eğitim Merkezi müdürü Hayati Öztürk ile birlikte kurslarımız ziyaret etmişlerdir.

Ock

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Gazze için üretti.Salıpazarı Halk Eğitimi merkezi olarak biz de belki bir çocuğun acısını hafifletebiliriz umudu ile elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalıştık.

Haz

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen serginin açılışına Salıpazarı Belediye Başkan Vekili Emine Dağlıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Samet Kuruçelik, İlçe Emniyet Amiri Nevzat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, STK Temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. erginin açılışında konuşan Salıpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Ertan, Halk Eğitim Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesiyle hareket ederek tüm bireylere toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi amaçladığını dile getirdi. Ertan, “Halkımızın sosyal, kültürel, spor ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmak, onlara bilgi ve beceri kazandırmak, okuma- yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek. Kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak ve yayınlaştırmak Halk Eğitim Merkezlerinin en önemli gayesidir. alıpazarı HEM olarak bu yıl 169 kurs açarak 1908 kursiyerimize sertifika verdik. 2023 itibariyle 71 açık öğretim ortaokulu ve 727 açık öğretim lise öğrenci kaydımız bulunmaktadır. Yaz döneminde de özellikle spor başta olmak üzere değişik alanlarda etkinliklerimiz devam edecektir. Sergimize katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

May

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kadınlara ve gençlere yönelik ney kursu açıldı. Usta Öğretici Nuran Sağlam, “Salıpazarı Engelliler Derneğimizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde ney eğitimi veriyoruz. Ney gerçekten üfnedildiği zaman, dinlendiği zaman insanı kendinden geçiriyor ve mest ediyor. Ney enstrümanı zordur ama üzerinde durulduğu ve çalışıldığı zaman insanı hoş sedalara, hoş duygulara götürüyor. Bizlerde burada ilgisi olan bu ney enstrümanına alakası olan, bunu seven hobi olarak değerlendirmek isteyen bütün kardeşlerimize, gençlerimize gücümüz yettiğince öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

May

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından işitme engelli kadınlar için işaret dili ile Kuran-ı Kerim okuma kursu açıldı.
Salıpazarı Engelliler Derneğinde açılan kursa Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinden işitme engelli kadınlar geliyor. Kursiyerler haftanın bir günü kursa katılarak işaret dili ile Kuran-ı Kerim okumayı öğreniyorlar. Kursumuz haziran ayına kadar devam edecektir.

Nis

Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Savaş ve şube müdürümüz Ali Doğan Halk Eğitim Merkezi kurslarını ziyaret etmişlerdir.

Nis

Çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum projesi bereket yatılı bölge ortaokulu öğrencileri ile kapalı spor salonunda atletizm antrenörü Esra hocamızın önderliğinde atletizm sporlarını tanıyıp, bu alanda etkinliklerde bulunduk.

Nis

Çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum projesi kapsamında Gökçeli Ortaokulu öğrencilerinin harçlıklarıyla yaptıkları yardımlar sayesinde iki depremzede ailemize, içinde yalnız olmadıklarını ifade eden mektuplarda olan yardım kolilerini teslim ettik. Öğrencilerimize yardım severlik, birlik ve beraberlik, dayanışma gibi farkındalıkların oluşması anlamında güzel bir etkinlik oldu. Bizleri evlerine kabul eden ailelerimize teşekkür ederiz.

Ock

Salıpazarı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezinin destekleri ile kız futbol takımı kuruldu.İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde kurulan kız futbol takımı çalışmalarına Şehir Stadyumunda başladı. Antrenör Şule Nur Çalış yönetiminde çalışan kız futbol takımı çeşitli okullarda okuyan öğrencilerden oluşuyor.

Ock

Halk Eğitim Merkezi Boks kursu kursiyerlerimizden Sefa Orhan Samsun OkulSporları Gençler Boks Şampiyonasında Samsun 1. si olurken Numan Keleş ve Özgür Kuş il 3. sü olmuşlardır.

Ock

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Salıpazarı İlçe Müftülüğü - Gökçeli Ortaokulu- Bereket Ortaokulu kurumlarında İşbirliği kapsamında açılan "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" kursumuzda  görevli eğitimcilerimizin öncülüğündeki kurs etkinliklerimiz devam etmektedir.